About

Kim zag haar eerste levenslicht in het Antwerpse Kapellen

Kim zag haar eerste levenslicht in het Antwerpse Kapellen. Als kind wist ze alvast haar mannetje te staan. Tijdens het jaarlijkse free-podium van de lokale basisschool playbackte ze zichzelf als 6-jarige naar de overwinning. Niet door haar ongeziene playback kwaliteiten, wel door de jury te overtuigen met de quote “Mijnheer, wie anders, ik heb zeker 2 uur moeten oefenen!” op de vraag waarom zij de overwinning verdiende.

Dat Kim niet op haar mondje gevallen was

Dat Kim niet op haar mondje gevallen was, bleek ook tijdens haar middelbare opleiding. Ondanks haar goede punten, kreeg ze bij elk rapport de opmerking dat ze toch zou moeten leren zwijgen in de klas. Terwijl leeftijdgenoten zich gingen uitleven in balletklassen en voetbaltraining, werd het voor Kims ouders snel duidelijk dat enkel een ‘vocale’ discipline haar tot rust zou kunnen brengen. Ze werd naar dictielessen gestuurd en kreeg daar de microbe van het presenteren en acteren goed te pakken. Enkele jaren later had Kim een diploma Marketing en Communicatiebeheer op zak, maar de ‘goesting’ om als presentatrice aan de slag te kunnen bleef kriebelen.

Om haar dictie te perfectioneren

Om haar dictie te perfectioneren, ging Kim bijscholing volgen bij de bekende VRT-logopediste Christel Lacroix. Kim werd ondertussen door modellenbureaus opgemerkt en daarmee kreeg ze de kans om haar skills voor de lens uit te proberen. Naast een reeks fotoreportages en advertenties, kreeg ze ook een aantal TV-spots aangeboden. Het is tijdens één van deze spots dat Kim werd opgemerkt door de internetzender Trendtv.be, die haar prompt voorstelde om een aantal reportages te maken. Hiermee werd het vuur in haar aangewakkerd. Ze deed haar stoutste schoenen aan, trok naar MTV België om er aan een screentest deel te nemen en liep er enige tijd later buiten als de nieuwe presentatrice bij Nickelodeon.

In 2010 ging Kim aan de slag bij ATV, de Antwerpse regionale televisie. Daar kon je haar wekelijks aan het werk zien als sidekick voor het programma Exit TV. Eind 2011 kreeg ze dan haar eigen eindejaarsshow op ATV “Niet van gisteren”. Samen met co-presentator Robin Vissenaekens gaf ze een geheel eigen kijk op het nieuws uit Antwerpen.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan

Bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds 2018 staat Kim voor een nieuwe uitdaging. Ze speelt sindsdien een hoofdrol in de fictiereeks ‘Dertigers’ voor de zender Eén waar ze de rol van speelse tomboy ‘Saartje De Smet’ voor haar rekening neemt. Sinds januari 2019 is de reeks op televisie te zien. In 2020 was seizoen 2 op de buis en in 2021 seizoen 3. Momenteel blikt de bende vrienden seizoen 4 in. Daarnaast maakte Kim passages in onder andere ‘De Slimste Mens ter Wereld’, ‘Vrede op aarde’, ‘Twee tot de zesde macht’, ‘Gert Late Night’, …

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Let’s meet up on Instagram for lots of laughs together

Yes please

No thanks, laughing gives me wrinkles

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief