ANTALYA

Of ik samen met andere journalisten en bloggers Turkije wilde (her)ontdekken met Corendon? Vraag dat aan een mama met drie jobs die er ook nog een man en hond bij heeft en de keuze is normaal gezien snel gemaakt. Maar zoals veel mensen had ik als eerste reactie bedenkingen omtrent de veiligheid en de politieke situatie ter plaatse.

Nadat Turkije jarenlang een trekpleister was voor Vlaamse toeristen zijn de Vlamingen dit mooie land een beetje vergeten en wordt het meer en meer gemeden uit angst. Na even nadenken en overleggen met Niels besloot ik om toch te gaan. Dat de terreurdreiging in België minstens even groot is, is helaas een vaststaand feit en was voor mij al snel geen reden om deze trip aan mij te laten voorbijgaan. Dan is er ook nog de politieke situatie die voor onrust zorgt. Het is heel jammer dat hun president de vrije meningsuiting aan banden wil leggen en de media wil controleren, maar door er weg te blijven, en zeker als journalist of blogger, ga je de situatie niet bevorderen. Van onrust op straat zou niets te merken zijn toonde wat research aan en dat zou ik dus snel aan de lijve ondervinden. Ik vloog begin juni van Brussel naar Antalya om er heel wat mooie en verborgen pareltjes te ontdekken. Ik zet ze voor jullie in de spotlight en laat jullie mee zien wat er te beleven valt.

 

De eerste dag stopten we na de landing meteen aan de oude stad van Antalya. De omgeving is prachtig en je kan al meteen geld uitgeven als je wil. Er zijn kleine en gezellige straatjes gevuld met winkeltjes die lokale kruiden, Louis Vicky (hihi), eten en prullaria verkopen.

Na deze kraampjes kom je uit op de haven en heb je al meteen een fantastisch zicht op een baai waar we dan ook met uitzicht op de Egeïsche zee een heerlijke lunch verorberden. Dag twee beloofde mijn voorliefde voor mooie natuur te bevredigen. Met een Porsche Cayenne gingen we rijden tussen de canyons van het Taurus gebergte, meer bepaald Termessos op 20 kilometer van Antalya. Waarom dit nu net met een Porsche moet leek mij eerst een raadsel, maar ik kon vermoeden dat sommige mensen met liefde voor mooie wagens onder ons het een plus vinden, want je mag er ook een stuk zelf mee rijden door het rotsachtige gebergte. Al ben ik niet per se een autoliefhebber liet ook ik de kans niet onbenut om een stukje met dit beest te rijden en het is inderdaad wel indrukwekkend en eens een ervaring. Moest het nu met een andere jeep geweest zijn had ik er even veel van genoten omdat de focus toch wel lag op de mooie omgeving. De foto’s laat ik graag voor zich spreken, want ze zeggen voldoende over wat je kan verwachten van deze excursie. Het is niet goedkoop, maar een lust voor zowel autoliefhebbers als natuurfanaten. De barbecue met uitzonderlijk view is uiteraard een extraatje en steekt met kop en schouders uit boven een lunch in je hotel.

Geladen met een camera vol prachtige foto’s kregen we hierna een kookcursus van chef Bilge Erk om de plaatselijke keuken te leren kennen. Als je mij volgt weet je dat ik niet kan koken en bijna nooit achter het fornuis te vinden ben. De chef had dus vooral met deze leerlinge haar handen vol en had zelden voor hetere vuren gestaan. Met haar passie voor koken en een snuifje geduld kon ze me toch enthousiasmeren om er het beste van te maken en ik toverde voor het eerst sinds lang iets op een bord dat meer dan eetbaar was. Ik durf het zelfs lekker noemen. Ik denk dat mijn gezinsleden nu vloeken omdat ze dit wonder niet hebben mogen aanschouwen en proeven. Voor mij dus leuk om een keer uit mijn comfort zone te komen. Voor liefhebbers is het een aanrader, want je kan ook meer ingewikkelde recepturen kiezen. Check vooral de foto van mijn creatie als bewijs van mijn zwoegen (het zweet liep van mijn rug).

 

 

 

Onze laatste dag begonnen we met een bezoek aan de typische wekelijkse markt. Dit is kort en bondig te beschrijven, want alles wat je je hierover kan inbeelden is werkelijkheid. Het is heel kenmerkend en je moet er van houden. Wil je wat leuke spullen scoren voor weinig geld, dan ben je daar zeker en vast aan het juiste adres. Daarna konden we uitwaaien van de drukte en de warmte op de markt met een verfrissend boottochtje. Op de Manavgat rivier gingen we met een boot richting de monding waar je even halt kan houden om aan een zandstrand te ontspannen, zonnen en even iets kan drinken. Hierna krijg je op de terugweg op de boot een eenvoudige, maar lekkere en gezonde BBQ aangeboden zodat je met gevulde maag terug richting startpunt kan geraken.

Heb ik je kunnen overtuigen om deze vakantie en dus wat tijd voor jezelf en zon te gunnen? Check dan zeker www.corendon.be/turkije. Je vindt er ook info terug over de excursies waarover je hierboven kon lezen en waarvan je de foto’s kan checken hieronder. Ook alle hotels, appartementen, all-inclusive resorts van Corendon kan je er eens bekijken … er is voor elk wat wils. Bon voyage! Nog niet helemaal overtuigd? No worries … ik werk aan een mooie vlog momenteel die jullie misschien wel nog over de streep kan trekken dus stay tuned.

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Let’s meet up on Instagram for lots of laughs together

Yes please

No thanks, laughing gives me wrinkles

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief