GRAN CANARIA

Ready for a spring break? Destination: Gran Canaria

Een weekje geleden vertrokken we met Corendon vanuit Maastricht Airport richting Gran Canaria. Beginnen doe je best altijd bij het begin dus … waarom vanuit Maastricht Airport? Doordat we via Corendon boekten konden we onze wagen tijdens onze vakantie gratis en met een gerust hart laten staan aan de luchthaven. Leek ons wel enorm makkelijk en dus werd het de eerste keer dat we deze luchthaven uitprobeerden. We konden kiezen uit 15 zonbestemmingen dus keuze genoeg voor wie snel de zon wil opzoeken (me, me, meeee!). Viel ons dat even mee! We waren er veel te vroeg (dat gebeurt ons dus echt nooit!), omdat de luchthaven super compact is en er maar een paar incheckbalies zijn. Gevolg … geen wachtrijen of lange afstanden af te leggen. Allemaal erg rustig en relax wat eens een welkome afwisseling is op hollend het vliegtuig op spurten en weeral blij zijn dat we het gehaald hebben (wij meestal dus).

Vier uurtjes later landen we super ontspannen op Las Palmas Airport en vertrokken we met onze huurauto richting St Augustin waar ons hotel Corallium Beach by Lopesan gelegen was. Twintig minuten later arriveerden we in ons mooie en verzorgde hotel en kon het genieten pas echt beginnen. En genieten kan je hier, want het hotel is prijs/kwaliteit verhouding top, super proper en heerlijk eten. Bovendien is het prima gelegen om alle mooie plekjes te zien die op onze planning stonden. Ik zou het dus aan iedereen aanraden die budgetvriendelijk op een mooie locatie wil zitten in Gran Canaria.

 

Van mooie locaties gesproken (see what I did there ;-)). Zoals steeds toon ik jullie graag onze hotspots op Gran Canaria. Vamos …

Puerto de Mogàn

Flower power to the max hier. Heel gezellig havendorpje dat bekend staat om zijn pittoreske straatjes omgeven door bloemenpracht. Ook fijn om er aan het water iets te eten of te drinken. Het is er niet al te groot dus is makkelijk op een halve dag te doen.

 

Fataga/ San Bartolomé de Tirajana/ Eco Aloë Vera

Wie van natuur houdt komt hier ook aan zijn trekken. Naast een klein en gezellig dorpje is het omgeven door mooie natuur. Je kan er helaas wel nog de restanten zien van een brand die er gewoed heeft wat zo jammer is voor de locale bevolking en natuur. We spraken met een local en het moet vreselijk geweest zijn. Ze bouwen alles nu terug op en zijn super positief. In Fataga kan je ook de Eco Aloë Vera farm bezoeken. De omgeving staat toch wel bekend voor zijn Aloë Vera producten en zo zie je waar ze de planten kweken in een prachtige omgeving. In de aanpalende shop koop je voor elk kwaaltje wel een product ‘vers van de pers’.

Picos de las Nièves

Het hoogtepunt wat natuur betreft. Het is een echte must om deze beklimming te doen als wielertoerist, maar aangezien ik eerder het “gewone toerist type” ben deden wij de beklimming met onze huurauto J. Eens aangekomen aan de top (en vele zwetende wielrenners voorbij gestoken te hebben) was het uitzicht adembenemend. Je hoort er niets enkel wat vogels en mooie natuur rondom je. Ook wie van cactussen houdt (ja, hier!) kijkt zijn ogen onderweg nogal uit.

Dunas de Maspalomas

Dit natuurgebied met wit zand zo ver je kan zien (en verder dan je (ik) kan wandelen) is een uniek stukje ongerepte natuur en start op slechts enkele stappen van het look out point in Maspalomas. Mooi om gezien te hebben en een hotspot als je een leuke foto wil. Ook (grote) kindjes kunnen er hun hartje ophalen door van de duinen te hollen of rollen. Er is ook een pad aangelegd voor mensen die graag een lange wandeling door de duinen maken. Dit pad komt uiteindelijk uit op het strand van Maspalomas.

Stranden

Gran Canaria heeft mooie en minder mooie stranden (donker en vuil zand). Wil je graag een mooi strand met wit zand bezoeken voor een dagje zon en ontspanning? Kies dan voor Playa Amadores of Plata Anfi. Het is er erg proper en mooi liggen om van de omgeving te genieten terwijl je lekker niets doet.

Kortom voor wie het vooroordeel heeft dat Gran Canaria enkel toeristisch is heeft het mis. Wanneer je een auto huurt kan je de veelzijdigheid van dit Canarisch eiland ontdekken en ontdek je dat het naast zijn stranden ook mooie natuur bezit en ook voor wandelaars en wielrenners verrassend uit de hoek kan komen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Let’s meet up on Instagram for lots of laughs together

Yes please

No thanks, laughing gives me wrinkles

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief