KNOKKE

Wij streken een weekendje neer in Knokke met zijn tal van van prachtige en pittoreske straatjes, stijlvolle boetieks, prachtigenatuur en hippe resto’s (daarom ook wel eens ‘Petit Paris’ genoemd). Deze Belgische badplaats ligt aan het uitgestrekte strand en is daarom perfect voor een weekendje uitwaaien in het Saint Tropez van de Belgische kust (ja … Knokke heeft wel meer bijnamen :-)). Niels en ik gingen er vroeger vaker heen, maar het was de eerste keer dat we Jack meenamen naar ons stukje paradijs aan de Belgische kust. Even testen dus hoe kids proof deze badstad is.

 

Logeren deden we in hotel Lugano **** . Dit hotel is perfect gelegen nabij de winkelstraten, het strand, resto’s, … Een prachtig hotel waar huisdieren en kinderen duidelijk welkom zijn. Tegelijkertijd is het van hoog niveau zoals je zal zien aan de foto’s van het ontbijt en de kamer. Onze uitvalsbasis was dus al prima in orde.

Lunchen deden we in Zeebrugge op een kwartiertje rijden in resto Tijdok. Een gezellige en authentieke ontvangst in dit restaurant dat bekend staat om zijn verse vis met zicht op de vissershaven. Dat ze een kidscorner hebben propvol speelgoed is met een energiek kind erbij enkel een zalig gemak.

Terug naar Knokke daarna om Jack te tonen wat er allemaal mogelijk is. Hij had nog nooit een gocart gezien en was dan ook door het dolle heen en wilde meteen dat we er eentje kochten voor thuis. Nadat we hadden uitgelegd dat je het enkel kon huren en we dan de volgende dag ook de mini jeep konden huren was hij in zijn nopjes en klaar voor een frisse tocht door Knokke met mama en papa. Buiten een korte pitstop aan boetiek Barcelona op de dijk (doen dames!) verveelde hij zich geen seconde. Dan zijn we met onze gocart takeaway sushi gaan halen bij Zushi op de Lippenslaan en hebben we dit met zijn drietjes op het strand opgegeten. Gezelliger en lekkerder dan dit wordt het avondeten deze werkweek helaas niet meer. Op tijd bed in hierna, want de zeelucht had Jack redelijk slaperig gemaakt.

Op zondag was hij wel om zeven uur paraat om Knokke weer aan te vallen. Na het beloofde jeep ritje ging het richting Kids Beach. Rijden op elektrische auto’s en naar hartelust springen in de tientallen springkastelen die ze er voorhanden hebben is perfect voor een driejarig jongetje. Mama en papa kunnen even met een gerust hart chillen met een drankje, want de kids kunnen er niet weg aangezien het volledig omheind is. Daarna nog iets gaan drinken in één van de zalige beachbars die Knokke rijk is, Het Lichttorenstrand, waar er naast het terras ook een speeltuin voorzien was en wij wederom lekker in het zonnetje konden genieten van een gelukkig kind en van elkaar.

Aangezien het maandag terug school was moesten we hierna richting huis, maar dat was dus veel te snel. Er zijn nog zo veel dingen te doen en te zien zoals het Zwin natuurpark, het Beach Castle van Jean-François Fourtou, de haven van Zeebrugge, Knokke Boat Zeehonden Discovery en sportoase en beachclub Duinenwater (dat staat dus allemaal nog op ons lijstje, maar was ons weekendje te kort voor). Zonder kids of met vriendinnen doen we volgende keer graag nog eens een shoppingtripje langs de Kustlaan (dat kon ik met Jack echt niet aan), een bezoekje aan rooftopbar 3SIXTY en lekker gaan avondeten in het gezellige restaurant ’t Werftje in Zeebrugge. Knokke u ziet ons dus nog terug en als het aan Jack had gelegen vandaag op deze sombere maandag al.

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Let’s meet up on Instagram for lots of laughs together

Yes please

No thanks, laughing gives me wrinkles

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief