MAROKKO

Om er even 100% te kunnen zijn voor Jack voor een volle week boekten we samen met vrienden die ook twee kindjes hebben een vakantie naar Agadir. Heen vlogen we met Thomas Cook en helaas werd onze vlucht een dag uitgesteld na uren wachten op de luchthaven. Niet ideaal met drie jengelende kids bij.

De dag erna vertrokken we alsnog met een beetje vertraging en de service van Thomas Cook achteraf was passend en in orde. Mijn blog start negatief, maar omdat ik normaal gesproken een positief persoon ben en er veel ergere dingen zijn gooi ik het vanaf nu dus graag snel over een andere boeg en stopt hier de Marokko madness. Agadir, zon, zee, Jack, mijn hubby, geen huishouden en to do’s en onze vrienden bij mij … Oh yeah helemaal yeah yeah.

Onze voornaamste reden was Jack gelukkig maken (altijd trouwens) en of dat gelukt is. Hij was niet bij het zwembad weg te slaan (nog pets pets met water doen mama) en leerde duiken (lees zich laten vallen zonder waarschuwing te geven) en riep de hele dag door naar Aliyah, het dochtertje van onze vrienden, om haar te knuffelen en kusjes geven (love is in the air). En wij genoten zo van de lach op zijn snoetje de hele dag en van het gesnurk ’s nachts van kapot te zijn van het spelen. We gingen ondertussen door met zijn potjes training en hadden een mobiel potje met een vervangbaar zakje bij om het niet te laten gaan net nu het thuis zo goed ging. Een echte aanrader om mee op verplaatsing te nemen mama’s en papa’s. Dat hij 1 keer een drol dropte in het midden van de hotelkamer nemen we er met liefde bij en doet niets af aan zijn pogingen om het goed te krijgen.

 

Agadir dus … De gastvrijheid en warmte is er zeker voelbaar al was het wel net de start van de Ramadam toen we arriveerden en je voelde wel een klein beetje dat sommigen het er moeilijk mee hadden. Verder is het er suuuuper mooi, maar op dat gebied laat ik de foto’s voor zichzelf spreken. Vooral Paradise Valley is een aanrader en heeft zijn naam niet gestolen.

 

We zijn ook een echt lokaal marktje gaan doen. Zalig om te zien, maar totaal crazy. Je krijgt voor minder claustrofobie en hyperventilatie aanvallen, maar het is de moeite om de sfeer op te snuiven. Verder zijn we gaan winkelen (duh) in de plaatselijke Souk en ook dat is erg leuk en je kan er toffe en plaatselijke dingen op de kop tikken voor zeer democratische prijzen.

Al bij al zeker en vast een aanrader ook al omdat de temperaturen er rond deze periode van het jaar perfect zijn. Niet te warm zodat je niet de hele dag zweet als een rund, en warm genoeg om heerlijk te genieten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Let’s meet up on Instagram for lots of laughs together

Yes please

No thanks, laughing gives me wrinkles

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief