VENICE

Na het verlies van ons ongeboren dochtertje in december waren het een paar moeilijke weken. Na de stress en het slaaptekort hierdoor kwam er buikgriep in huis (weer slaaptekort), de drukke eindejaarsperiode in de Delhaize (nog meer slaaptekort) die ik run samen met mijn broer, achterstallige klusjes in huis en werkweken van 60 uur per week (nog meer en meer slaaptekort) zorgden ervoor dat ik niet echt helemaal bekomen was van alle emoties. Niels, mijn held, besloot dus een week geleden dat het tijd was voor een paar dagen rust en we boekten last minute een paar dagen … Venetië. Dit moest je volgens vrienden ooit gezien hebben en het is de stad van de romantiek dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Ik had ook een stapel nieuwe outfits klaar liggen om te testen in het prachtige decor dat Venetië te bieden heeft dus geniet even mee van de stad van de liefde en mijn “tripoutfits”.

Het moet gezegd dat het inderdaad een ervaring op zich is. Dat de straten hier kanalen zijn weet je wel op voorhand, maar is zo speciaal voor ons dat je jezelf constant in een andere wereld waant. Ook de architectuur zorgt voor een oooh momentje elke 5 minuten. Wij vinden het vooral ook prachtig dat het allemaal zo mooi in dezelfde lijn is gebleven terwijl het bij ons soms zo’n kakofonie is. De drukte is soms wel overweldigend en je moet de stillere plekjes opzoeken om echt te genieten met twee of heel vroeg de stad gaan verkennen (zegt Niels die heel vroeg gaan joggen is). Bovendien is het peperduur om een gondel te nemen of om een koffietje te drinken op San Marcoplein, maar niet getreurd. Je loopt gewoon een paar straatjes om en ook dat is weer opgelost. Het decor op zich is onbetaalbaar dus je neemt dit er met plezier bij. Wij waren er op het einde van de carnaval maand februari dus in de vlog die zal volgen zal je zien dat de mensen ook allemaal prachtig uitgedost waren en ook dit is de moeite om eens te zien. Sommige mensen gaan hier echt ver in en komen van heinde en ver om dit einde te vieren en schitteren op de bals in jurken van soms wel 30 000 euro (slik!).

Dan gingen we op uitstap naar Murano en Burano. Murano was heel boeiend en het was knap om te zien hoe ze er glas blazen ide fabriek. Het lijkt heel moeilijk en is dus een mooie ambacht die gelukkig tot stand gehouden wordt hier. Het eindresultaat is vaak prachtig al moet je er van houden om in je living te zetten. Het is bovendien ook heel erg duur. Een klein glazen beeldje (echt klein) bijvoorbeeld kost 120€. Met een wilde Jack is huis was dit dus een no go voor ons. Dan maar op naar Burano. Dit is pas een echt must-see. Het is er heel rustig, maar vooral heel mooi. De gekleurde huisjes geven je een zuiders gevoel en de zon scheen dan ook volop op de canals toen wij er rond sloften. Het leek wel af een postkaart gesprongen te zijn. HEERLIJK en voor ons het hoogtepunt van onze trip. Uitgerust, vol energie en verliefd keren we dan ook terug naar onze lieve Jack en Baloo.

OUTFIT INFO

Jeans open knie: Bobo Tremelo

Zilveren plateau schoenen: Bobo Tremelo

Jasjes fake fur: Liu Jo

Zwarte destroyed jeans: Zara

Roze jacket: Escada

Kanten blouse papegaai: Pinko

Zwarte heels studs: Bobo Tremelo

Playsuit wit: Josh V at Maison Lab

Horloge: Fossil Group

Zwarte knielaarzen: Sasha shoes

Zwarte boots gespen: Pinko

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief

Let’s meet up on Instagram for lots of laughs together

Yes please

No thanks, laughing gives me wrinkles

Blijf op de hoogte, schrijf je in op mijn nieuwsbrief